Halloween


Bild från igår

Tog en massa roliga bilder idag när vi sminkade oss men vi får inte lägga ut på familjen, förståeligt men ni får inte kolla på de bilder jag gärna hade visat.. Ahah suger..

Blev sminkad och sminkade min värdsyster Alexandra och Katarina på kvällen innan min mamma och syster kom till oss. Gick ut och "trick or treat" (första gången någonsin för mig haha) men alla såg rädda ut och vi fick till och med en förolämpning av en kvinna som ba: jag vill inte se djävulens ansikte. Sen när såg jag ut som en djävul? Hade bara läppstift som blod. Alexandra va en pirat och Katarina vet vi inte riktigt va hon va. Exorcisten i lucialinne typ. En polis frågade om hon mådde bra haha va händer med france, aldrig firat halloween? 

Det finns så många katoliker här och de tar dessa högtider så seriöst. Jag förstår inte, jag följer aldrig regler inom religion (dock är jag troende). Om jag tycker halloween är roligt så ska jag väl få klä ut mig utan att bli förolämpad? Bara för man klär ut sig läskigt representerar man inte döden.. 

Asså människor, lugna er..

Je t'aime





Dagen i bilder













Tog en promme med Katarina i början av dagen tills vi åkte till Marais och träffade Helena! Shoppade lite och åt på en riktig fin diner (eller drack milkshake då), typ framtida stammisställe? 

Sista bilden är på vår middag hemma haha, den är mysig! 

Bisous

Frulle




Its gonna be a long night



Middag nu! Får se vad som händer sen, eiffeltornet eller utgång! 

Bisous

Hon är här!!!





Pompidou




Var på pompidou och kollade runt på målningar, skulpturer (favoriterna bilderna ovan) och svartvita filmer från mitten av 40 tal. Gick längst upp och såg en hur fin utsikt som helst! Syns dock inte på bilder..

Bisous

Det sägs att Paris är mest romantiskt när det regnar





Gårdagen va kul



Bra start på lovet! Idag blire shopping, museum och utegång igen??! Vet inte riktigt, har dock en engelskauppgift jag måste börja på.. 

Ses om 10 dagar




Montmartre







Äntligen klar med provet pch det gick la okej, aja haha lov nu om 1 dag taggaaa!!

Var i Montmartre idag med Katarina och  Daniel. Åt en crepe, gick runt och kollade. Det va riktigt varmt idag också, svettades typ i min jacka (som är rätt tunn).

Bisous

Bonne nuit



Sitter och lyssnar på McFly vilket va ett tag sen nu.. Aa om man gillar dem blir alla deras låtar bra oavsett hur dåliga dem är fast deras låtar är bra! Haha vad förvirrande det blev nu.. Trött much? 

Bisous

Who buys French cars? Not me


Ska nog ta tag i svenskan en stund och senare igen ikväll. Har ett prov imorgon och det känns sådär. Ena stunden känns det bra, att jag kan allt, andra stunden känns det raka motsatsen. Kommer göra mitt bästa i alla fall, måste tänka positivt! Just nu sitter jag och äter min kräm i små yoghurtburkar som jag köpte förra veckan eftersom vi har nästan ingen mat hemma. De smakade faktiskt bra idag, vilket de inte gjorde förut. Jag är dock inte den typen som äter kräm.
 
Uppdate: Nu när jag kollar på burken så tror jag att det är barnmat jag äter.... -.-
 

quoi?


Hade ett slags test idag att skriva en krönika och valde då, missförstådd i Frankrike, när man uttrycker sig fel och bla bla. Hade bara ett ord som rubrik så det började ju inte väldigt bra, (missförstod uppgifterna haha) men vi kan ju hoppas att resten av texten blev bättre. Kändes bra men litar inte på min magkänsla. Den har alltid fel..
 
Känns som jag har blivit bättre i franska, jag pratar ju mer. Egentligen pratade jag inte alls förut men nu gör jag det vilket är ett framsteg i alla fall. Jag kollar på franska filmer, i hopp om att jag ska förstå filmen, handlingen, meningarna, slangorden. Ibland går det, men det är så ofantligt många ord jag ej förstår. Då känns det omöjligt.
 
 

Finaste familjen har jag

 

L'ecole






Det va halloween på skolan idag och det enda jag lyckades göra var att sminka min hand (dagen innan med). 

Väldigt rolig skoldag faktiskt, vi är helt själva på skolan, förutom några som är på ett slags läger i källarnen. Vi fick köpa vår egen mat också eftersom bamba inte har öppet denna vecka. De franska har nämligen lov två veckor på hösten, ja lite avis blir man.. 


Tv


Sitter och kollar på filmer med värdsyster (någon vampyrfilm nu). Börjar förstå mer nu vad de säger, wiho roligare att kolla då! 
Bisous

Så gott



De va ett tag sen nu

C’est toujours un autre coeur qui nous fait sentir le nôtre



Så fint, älskar den platsen.
Sitter och kollar på en barnfilm som handlar om självmord, bisous! 

Köpte inte mat denna gången




Marais



Till den mysigaste delen av stan blir det idag och kolla runt lite. Blir en gammal bild för mitt ansikte gilla inte kameran idag haha 

Bisous

Luxembourgträdgården










Leker att jag är fotograf på de första tre bildena hehe. Mysig dag, slutade med ett glas vin på en restaruang vid louvren med goa människor. 

Bisous

Asså



Don Vanquisher, dör va fin..

Skype skype





It's so French to be a cat person

 
Blev glad att min mössa kom tidigare än förväntat (ja, den på bilden) men det ska bli mellan 19-20 grader nu i helgen och början på nästa vecka. Trodde det skulle bli kallt men detta är ju helt okej!
 
Blir mycket till helgen. Svensk middag med svenskarna (köttbullar), ska till Montmartre, Jardin du Luxembourg, museum och vad mer jag nu ska göra.
 
Bisous
 

Träning



Träffade en gammal vän jag inte hade sett sedan sommaren 2012 på träningen idag! Hon borde träna oftare på onsdagar tycker jag. Ska sova.

Bisous

Paris + skoter = <3


Mår äntligen bättre nu och hoppas det stannar så (föralltid). Ska ta mig en kopp te och kolla på serier.

Bisous 

Noon!

Min mage paja igen.. Åh orkar inte. Mår dåligt och känner mig yr.. Säkert gravid.
Tror jag kan vara allergisk mot något så ska testa att äta mindre mjölkprodukter. Får se vad som händer.

Nu: te med honung och en varm dusch.
Puss och natti! 



Äsch

Fattar inte videofyme, för jävla efterblivet.. Det blir ingen video hahah

Har gjort lite saker idag, bland annat tagit världens längsta promenad så hade ont i benen efteråt. Pluggar engelska och franska nu. Historia om jag hinner.

Bisous
Denna bild är då gammal 


Bonjour



Morgoon! 
Hade faktiskt tänkt göra en dagvideo. Kommer inte göra så mycket idag förutom att plugga och lite fler saker. 
Kommer visa Neuilly iallafall! 
Bisous

Gladis

Uppdaterade min telefon idag och alla mina gamla bilder från förra året, i ettan och sommaren 2012 kom tillbaka. Dock är det några som inte gjorde det men aja, lite kul att kolla på efter 1 år och 2 månader. Bjuder på några! 




Vet ej vad som hände här?!






Missing

Om en timme ska jag åka till Luciaträningen. Tror vi bara kommer få höra vilka sånger vi ska sjunga och lite allmän info.
 
Det var över en månad sen sedan jag lämnade Sverige och igår hade jag lite hemlängtan. Saknar faktiskt många saker jag inte gör här längre, Saknar att åka till träningen nästan varje dag och träffa mina underbara vänner. Saknar att köpa en massa sött men min bästa vän efter skoldagen. Saknar när min syster kommer in i mitt rum hela tiden utan någon skärskild anledning. Saknar när min katt kommer kurrande på natten upp till min säng för att sova hos mig. Saknar när hela min familj äter middag tillsammans. Saknar att åka rullskridskor. Saknar muren där vi satt och njöt av solen. Saknar fikandet. Saknar när jag går milslånga promenader med mina vänner och bara pratar. Saknar hemmafesterna. Saknar timtals långa telefonsamtal där man pratade om saker mellan himmel och jord.
 
Det värsta är att jag är trea och när jag kommer tillbaka till skolan får jag börja om på nytt. Mina gamla klasskompisar kanske har åkt långt från götet för att plugga och frågan är när man får träffa dem igen?
 
Jag vet att jag kommer sakna Paris så otrolig när jag kommer hem. Jag kommer vilja stanna kvar. Jag tror och hoppas att jag växer mer som människa här. Lär mig att ta hand om min själv. Dessutom är det bara 1,5 år tills tonåren tar slut...galet.
 
 


 

Om mig

* Jag är mest rädd för spindlar över allt annat. Till och med små som knappt syns.
 
* Jag är alltid hungrig på kvällen nu för tiden. Men jag äter inte så mycket till middag, blir på något sätt inte sugen. Dock ångrar jag mig jättemycket efter. (som nu, är hungrig haha). Skulle ha tagit mer mat..
 
* Jag skulle aldrig vilja åka till Australien. Tänker på vithajar i vattnet och kackerlackor samt farliga spindlar på land när jag tänker på Australien. Näää skippar nog att åka dit haha. Vill inte dö.
 
* Jag längtar inte efter Sverige men längtar efter min familj och mina vänner.
 
* Jag är sjukt taggad när det gäller höstlovet. Har skrivit upp en massa saker, du anar inte Helena!
 
 

Samedi





Va med Camilla idag i marais och åt lunch, kollade lite i affärer mm. Om ni åker nu till Paris, åk dit! Linje 1, station: Saint Paul. Mysigaste gatorna, inte mycket turister. 

Vi gick sedan längst Seine upp till Louvren där vi satt vid dammen innan vi tog metron hem igen. 

Bisous

Mys




Outfit




Jacka - Ralph Lauren
Tröja (under) - Abercrombie and Fitch
Jeans - Levis
Skor - Primeboots
Väska - Rachel Zoe

Gick ut med Katarina och köpte lite mys till kvällen! Mår äntligen mycket bättre nu, lite ont i huvudet bara. 

Bisous

Just nu




..



I may not get to see you as often as I like. I may not get to hold you in my arms all through the night. But deep in my heart I truly know, you're the one that I love, and I can't let you go.

Bonne nuit

Hoppas att jag blir frisk imorgon, känns som jag missar allt nu när jag bara är hemma..




Skillnader - Del 2

lite saker jag har funderat på..
 
  • Här äter alla middag, hela familjen tillsammans varje dag! Det är något jag inte gör hemma. Min pappa kommer ju hem från jobbet efter jag och Sarah har åkt till träningen och när vi kommer hem..då är det ju försent. Efterätt är inte något heller vi har utom vid speciella tillfällen.
  • Bor i lägenhet! Det är en rätt stor skillnad jämfört med hemma. Jag hör ju grannarna ibland om de låter för mycket. Tycker det är väldigt mysigt att bo i lägenhet, trivs mer.
  • Att gå på stan samtidigt som man äter en hel baguette är vanligt här.
  • Här är inte "sit in the bus like a swede". Man tar första bästa platsen.
  •  Äter så mycket ost! Hela tiden verkligen!!
  • Man har inte ost eller skinka på mackan här som i Sverige. Isåfall är skinkan lika stor som en frisbee.

 

Ska gå och lägga mig nu, ingen skola imorgon. Bisous

 

Bild från denna helg
 

Snart så




Merde



Jaha, är sjuk igen.. Tänkte sjukanmäla mig och ändra mitt utvecklingssamtal till någon annan dag men mitt schoolsoft konto har blivit inaktiverat??! Ahah asså......

Upptagen



Gjorde äntligen klart alla mina läxor vid 00.00 igår så nu har jag ingenting! Jo, ny franska och engelskaläxa hahah fml..

Upptäckte nu att min syster har en till garderob nu när inte jag är hemma (aa haha såg din blogg, din tjuv!!).

Tänkte vara social nu och kolla på TV med värdfamiljen! 

Bisous! 

Promise Tamang








Har alltid varit intresserad av smink och om jag helst hade fått välja, hade jag velat bli Make-up Artist. 

Promise Tamang heter denna tjej på bilderna. Grymt duktig på att likna kändisar, helt galet! 

Natti




Usch



Tänkte plugga hela denna dagen men blev inte riktigt så, ska nu ta tag i franskan och göra allt jag fattar. Har ingen skola imorgon så gör resten av läxorna då! 
Bisous

Nuitblanche









White Night




Åkte lite skridskor förut med Katarina, nu blir det Louvren. Det är nämligen white night i Pariiis!

Bisous 

R.i.p Joyce

 




Percy pig

Var på marks and spencers idag och hittade mitt godis från England! Lycka hahah, barngodiset ingen gillade utom jag!



Patinage



Katarina, denna vecka ska vi åka! 


Last day





Igår när jag var ute och gick en runda, hittade jag en park som ligger rätt nära mitt hem, så jag satte mig där för att läsa en bok haha, rätt skönt ändå! 

Har fått tips om att lyssna på andra människor och det va rätt mycket barn där (de pratar lätt franska). Men istället kom en amerikansk mamma och satte sig bredvid med sina barn. Så det blev engelska istället. Dock pratade vi (hon trodde jag va från USA (lite stolt hehe)) och hon fick mitt nummer eftersom hon frågade om jag kunde vara barnvakt! Så nu har jag ett jobb! 

Gick senare till en annan park som påminner mig om Sverige (två sista bilderna). Saknar inte Sverige faktiskt.. Bara vänner och familj! 

Bisous


Bonjour

Sitter och kollar på Spy Kids med värdsyster (på franska då).  Ska snart göra mig i ordning och gå ut! 




To study in Paris is to be born in Paris!


Miss Londish

Hade veckans längsta och roligaste skoldag idag och upptäckte att jag förstod mer på franskalektionen än vanligt (glad tjej!!!!!!!). Slutade vid 17.40 vilket inte är så farligt faktiskt, är rätt van med att sluta väldigt sent.

Har inga lektioner alls i morgon så ska gå runt i Paris och bara ha det görmysigt!

Bisous

Saknar dig med Lotta!!!!

RSS 2.0