View



Är med gabbie och sitter på min balkong just nu (eller värdföräldrarnas haha).

Köpte spotify premium igår och hörlurar för ett par dagar sen. På tiden faktiskt.

Bisous

Middag


Gabbie och Annie



some things


Igår kväll gick Agnes, Gabbie och jag hem till sacre coeur med varsin öl och satte oss på trappan samt kollade på utsikten. Den är så fin över där. Dock skar jag mig med tummen så det kom blod överallt vilket kanske inte var så kul. Det jobbigaste är när man tvättar händerna nu och plåstret blir bara äckligare men man orkar inte byta hahah.
Fick min tid hos psykologen nu vilket var skönt. Missar Pariskunskapen men näää det gör inget :)))
 
Jag kommer ihåg några specifika saker som skilde sig från Sverige. Har upptäckt nu att jag har vant mig vid dem, de är inte så konstiga längre. Som Ex:
  • Franska stirrar alltid. De smyger inte heller med det utan de går verkligen in för det. Man känner sig lite utpekad ibland haha nu så brukar jag stirra. Dock inte ögonkontakt med killar för de tänker bara på en sak...
  • Här äter man alltid ost. Börjar tröttna på ost, det finns liksom alltid där. Frukost, lunch, middag. Bröd också! Baugette, varje dag.
  • Det känns som alla röker. Har sett att människor ger cigg till tiggare än pengar, som det skulle vara snällt hhahhah
  • Finns så många sjukt smala personer här i Paris. Många, många fler än i sverige. 
  • Läkarbesök är standard här, även om det är något litet. Jag blev tillfrågad om jag gick till läkarn igår (jag skar mig på tummen..), när jag hostade i två dagar i rad blev jag också tillfrågad om jag ville gå till läkaren. Dock känner jag att jag inte behöver det. Här är det inte heller gratis som i Sverige.
  • Nattliv är något helt annat här! I Paris är det kul. I sverige är det dyrt och inte många dansar..
  • Fisk är dyrt i Frankrike så man äter det inte ofta här. Dock är anka väldigt vanligt.
  • Artigheten är på en betydligt högre nivå här än i Sverige.
  • Yougurt, något annat man äter hela tiden. Inte i 1 liters förpackningar utan sånna små burkar. Vi har 30 stycken just nu i vårt kylskåp.
  • I Frankrike får man slå sina barn (detta är dock inget jag kommer sluta tycka är konstigt, eller hemskt för den delen). Har sett och hört barn som har blivit slagna.. usch.

Bisous

 

 

Color outside the lines, let yourself daydream, agree with your imagination and laugh at the rules

saknar er
 
Idag är det måndag, helt ledig idag. Tänkte läsa "the picture of dorian gray". Har ungefär 400 kapitel kvar haha. Sen blir det att skriva min hälsodagbok som lär bli den sämsta hälsodagboken någonsin! Min hälsa är inte riktigt på topp just nu.
 
Igår var jag med Gabbie och "pluggade" franska. Vi skulle skriva om Marie Antoinette men det slutade upp med att vi kollade på filmen med kristen dunst om henne istället. Sedan åkte vi till mitt favoritområde Bercy och kollade på 12 years a slave.
 
Bisous

Stories of imagination tend to upset those without one


Bild från sportlov

Hade velat springa idag men lär inte göra det om det regnar. Denna helg blir en kall helg. Ska ligga i sängen och deppa hahah..

Trodde det va morsdag igår eftersom en del kompisar la ut bilder på instagram och snap osv men det va arabsik morsdag. Fattade först inte hur jag kunde ha missat det haha (fail) men hade det bara inte varit enklare men 1 datum för morsdag eller nyår? So complicated..?? 

Bisous


Life's hard. It's even harder when you're stupid



Min energi börjar försvinna, blir hela tiden tröttare. Kat skulle klippa mitt hår idag men jag sov hela eftermiddagen hahah. 

Det får bli en lugn helg, ska vara hemma och plugga nu när det är kallt ute.

Bisous

Avec Filippa




R.i.p.. 

20 grader idag. Njöt fullt ut, druckit flera koppar kaffe, slutade tidigt och var med filippa i luxembourgträdgården och hemma hos henne (se bilder), så är lite gladare idag haha.

Bisious

"hjärta"


Gotta love it

Hannahs bitch



Engelska lektion

Denna dagen va rätt lugn, hade franska förhör som gick rätt bra! Blev förvånad att jag kunde prata så "bra" (för mig) och mycket franska. Happyy!

Har en del plugg att göra nu! 

Bisous

I’m great in bed; I can sleep for days


Bild av Agnes

Har sprungit, tagit en kaffe i Neuilly, kollat på fyra filmer (Zac Efron i allihopa), läst, ätit, kollar på två trailers till kommande filmer (Zac Efron med i båda) och lyssnat på musik.

Ska försöka plugga hela dagen, behöver det.

Bisous

Drunk words are sober thoughts





Igår gick alla vi sex ut och träffade yttligare 4 andra klasskompisar på samma klubb vilket va kul! Jag och kat gick hem tidigare, därför är jag vaken nu haha dock skönt, ska ut och springa av mig.

Bisous

Yogurtbar?





Ser ut som att alla i göteborg lever sig på detta. Något nytt som har kommit till Göteborg? Ingenaning när detta kom till götet, troligen efter jag flyttade till Parre. 
Tycker det ser fett äckligt ut (utom bilden med frukt) med allt godis blandat med massa sås? Får smaka i maj kanske.. Kanske.

Kan ju bara lägga till att det är väldigt mycket avgaser i Paris vilket gör att man ska undvika att springa i Paris nu. Eftersom man vill att människor nu ska åka mindre bil är metron därför helt gratis (dessutom cyklar som man kan hyra). Vet ej hur länge detta kommer hålla men ett tag iallafall! 

I only party on days that end in 'y'





Igår när vi hade Pariskunskap så åkte vi till China town och ja, det va lite sunkigt. Köpte med mig nudlar iallafall (oklart när jag ska äta dem när jag äter inte pasta) och någon jucie som jag slängde efter två klunkar. Vi köpte mat där och satte oss i en park, jag, Kat, Agnes, Gabbie och Annie. Sedan drog vi till en bar vid Operan och köpte en drink (happy hour <3333) och myste lite. 

Nu städar, tvättar och läser jag. Tråkigt men det behövs. Sedan blir det läxor, ännu mera tråkigt haha

Bisous

Happy



Första bilden är trädgården till huset jag bor i, andra är från fönstret vid trappuppgången 

Heeej, tänkte åka konståkning idag men blev inte riktigt så eftersom jag har plugg. Men har gjort mitt dagliga pass (situps haha) och ska ut och springa. Passar på då det är varmt (gick hem i bara långärmat) och klarblå himmel. Just.love.life

Bisous

<3

 

Cats are pure evil

 
 
Cats are pure evil
 
Kan relatera den här till min katt. Kanske för jag hatar henne haha (hon hatar mig också så det är lugnt). Dock är jag lite extra glad att hon inte är här. Är fett trött nämligen och om jag hade varit i sverige, hade hon nog kommit upp till min säng och börjat kurra. Vet inte vad som är speciellt med sånna ljud men jag somnar alltid av det. Nu måste jag göra klart min svenska fast jag har brist på fantasi. Ska lämna in den imorgon nämligen hmm...  
 
Har bestämt att instagramma på franska från och med nu. Mina vänner lär ju hata mig för det haha men tror det skulle vara bra för franskan. Det skulle vara ännu bättre om jag hade en blogg på franska så jag skrev varje dag men så duktig är jag inte...än :)))
 
Bisous

Weekend






Denna helg har jag mest gått runt i paris. Besökte Operan, satt ute och åt i parker och gick ut en gång också. 

Igår var det ca 23 grader så jag tog på mig shorts och linne (i mars??!!) och va ute hela dagen.

Om ni undrar varför inlägget är skrivet kvart i fem så kan jag säga att jag somna klockan nio. Så jag har redan sovit 8 timmar haha wiho, inga mer sömnproblem! 

Hoppas ni är avundsjuka



Ska bara njuta att jag är här och inte i Sverige

And after all, what is a lie? 'Tis but the truth in masquerade


Spice girls

Idag var det utklädningsdag i hela skolan vilket betydde det inte va några regler utan man fick ha på sig exakt vad man ville (vissa utnyttjade genom att ha sina slitna jeans på sig). De franska eleverna tog detta väldigt seriöst och klädde ut sig till super mario, hippie, robot, ko eller det andra könet. Två stycken klädde ut sig till m&ms och delade ut godis gratis. Vissa hade hyrt kläder haha tror jag såg en fransk som inte klädde ut sig. Vad va jag då? Jag sminkade halva mitt aniskte vanligt och andra halvan med blod, blåtyra och smutsigt, fick tom creds för det (stolt) från vissa. Hade ju satsat lite mer om jag inte hade fått reda på detta dagen innan. 

Kom hem från skolan för 20 min sen, ska bara mysa samt vila lite innan middagen och sen göra klart två läxor som jag inte har mycket kvar på. Wie, bra dag idag! 

When they got back into the carriage they felt greater strangers than before

Citat frånThérèse Raquin
 
Idag ska jag plugga tills jag möter Annie och köper SIM-kort, vid 17.000 ungefär. Senare blir det middag på en restaurang för att fira Kat vilket blir mysigt.
 
Sitter i vardagsrummet och pluggar. Brukar aldrig göra det men nu va det ingen här och jag pluggar bäst när jag inte är i mitt rum för min säng är som en magnet, kan ligga hela dagen under täcket som igår, typ..
 
I lördags drog jag, Annie och Gabrielle, samt hennes syster ut., vilket var roligt. Denna vecka ska Katrina med (hooooppppaas jag). Vill dock besöka nya klubbar med de kan man gå till på vardagar och jag kan inte dra ut på en tisdag eller torsdag då jag börjar 8.15 dagen efter. Aja, kanske när det blir varmare, när jag blir gladare och piggare.
 
 

18


Idag fyller min roomie år och hoppas hon får den bästa 18 årsdagen! Puss <3 

Med A och J







Bilderna är från igår då vi tog en sväng till Eiffeltornet och åt chips haha tog lite fina bilder, helt normala.
Swag




Idag var vi i bologne-biliancourt och åkte skridskor, sen åkte jag och Annie till champs-elysées och köpte en väska. Är så glad, wie haha. Vi satte oss vårt café och tog en kaffe efter det, tills Annie gick på dejt. 

Bisous

RSS 2.0